Kan man använda LEGO©SERIOUS©PLAY  i ALLA typer av möten?

Kan man använda LEGO©SERIOUS©PLAY  i ALLA typer av möten?

Ja – fast på lite olika sätt. Här är ett aktuellt case.
I virtuella möten kan de fungera som en tankeväckare och perfekt uppstartare. Det går även att göra mindre gruppdiskussioner. Senast på Biblioteken i Jönköping med ca 40 deltagare, testade vi just detta. Vi skickade hem en legopåse till varje deltagare som deltog från varsin dator. Det var en utmaning – men fungerade absolut som intresseväckare!

Det viktigaste var att teamet bakom hela den virtuella workshopen för biblioteken i Jönköping, med alla anställda hann träffas före.
I ett fysiskt möte/workshop kom vi gemensamt fram till vad som var absolut viktigast att fokusera på i den stora workshopen. I ärlig dialog och i konkret legobygge kunde de till sist se hela bilden av vad det var de ville och hade en enormt bra plattform rent fysiskt att diskutera vidare ifrån. På biblioteken finns en vana vid ord, men ibland är en fysisk tredimensionell bild det som behövs för att alla ska få en gemensam överblick! Det överraskade sannolikt dem alla.

Det var enormt roligt att få åka till Jönköping och jag tackar Emma Dahlberg, Julia Sandvall, Frida Christoffersson med flera för att de vågade prova! De har en bit kvar, men har tagit viktiga kliv på den resa de är på i form av omorganisation. Jag önskar dem lycka till!